Hoppa till sidans innehåll

Information från föreningsträffen 10/2

10 FEB 2018 17:20
Den 10 februari hölls en föreningsträff på Arken Hotel & Spa i Göteborg som alla distriktets föreningar var inbjudna till.
  • Skapad: 10 FEB 2018 17:20

Föreningsträffen arrangerades av Västra Götalands Styrkelyftförbund dels med anledning av att vi har sett en ökning av antalet föreningar och lyftare bara de senaste åren, vilket har lett till ett större behov av att kommunicera och samarbeta kring framförallt serietävlingarna. Dels med anledning av idrottslyftet.

Det som bestämdes var att tävlingsansvariga i varje förening ska ha tillgång till en grupp där det kommer att diskuteras och planeras tävlingar. Enbart tävlingsansvariga och distriktstyrelsens medlemmar bör ha direkt tillgång till detta för att sedan kunna föra det vidare till sina egna föreningsmedlemmar. Denna länk till gruppen kommer att finnas tillgänglig under fliken "Tävling". En grupp för enbart domarna ska också skapas bland annat så att domarna lättare kan fylla sin aktivitetskvot. Ansvar för dessa grupper har distriktsstyrelsen/-förbundet.

Från föreningarnas håll efterlystes mer klovar-, sekretariat- och träningsutbildningar. Flera föreningar önskar att hemsidan blir mer användarvänlig, vilket distriktet gärna tar emot förslag och feedback på, se mejladress nedan för kontakt.

Med anledning av idrottslyftet hölls även lärgrupp. Diskussionerna pågick kring inkludering, normer och synen på "idrott hela livet" med fokus på vår idrott styrkelyft. Hur vi får medlemmarna att stanna i idrotten, hur vi får alla att känna sig välkomna & inkluderade och hur får vi medlemmar att våga tävla var några av frågorna som diskuterades.

Tack till Arken hotel & Spa samt alla föreningarna som var representerade: Borås AK, Fysiken AK, Sommarhemmets kraftsport, Göteborg KK, Vedum AIS, Crossfit Gårda SK, Vagnhallen AK och Muskel AK! Vi ser fram emot ett ökat samarbete mellan klubbarna i distriktet!

Skribent: Natalie Ohtonen
E-post: This is a mailto link

 


 

 

Postadress:
Västra Götalands Styrkelyftförbund
Georg Schwarz, Anemongatan 2B
434 46 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 0766164334
E-post: vastragotalandstyrke...